Rediscover the true taste of what you eat

Home

Our local market

Organic, quality locally sourced produce

We sell only fresh, Italian, top-quality produce, and you can always be sure of where it comes from. We also have a wide range of organic, locally sourced produce.

The philosophy of Cooperativa Allafonte is to bring you the best products, from the closest possible to our points of sale, to guarantee you freshness and quality.

coop-agricoltore
From the producer to the consumer

From our fields to your kitchen

Where the short supply chain starts

Our Member Farmers

DISCOVER ALL OUR MEMBERS

Learn more about our farmers and their genuine products

ARE YOU A FARMER?

Would you like to join Cooperativa Allafonte?

Our commitment to your health

Our commitment to our animals

The quality standards shared by our member farmers guarantee greater wellbeing for their animals and greater safety for our customers.
Healthy, tasty products, straight from the farm to the table.

Events / News

Our calendar

On Sunday 5 May 2019, our members will be available for an encounter open to everyone, with the chance to sample their products.

On Sunday 5 May 2019, on the occasion of the meeting with the partners in the Prato Sesia sales point, we will celebrate our eighth anniversary of activity with a special cake for our customers.

On Sunday 26 May 2019, our members will be available for a meeting open to all, with tasting of their products.

Grandma Adele’s recipes

nonna_adele
Risotto noci e gorgonzola

INGREDIENTI: • 200 gr di riso Roma • 100gr di gorgonzola DOP Latteria di Cameri • 50 gr di robiola • 50 gr di Parmigiano Reggiano grattugiato • 10 noci • 1l di brodo di verdura caldo • 1/2 cipolla • 100 ml di vino bianco secco • 1 noce di burro • pepe e sale PROCEDIMENTO: 1- Fate appassire la cipolla tritata con una noce di burro in una pentola. Aggiungete il riso, fatelo tostare qualche minuto, salate e sfumate a fuoco alto con il vino bianco. Una volta che la parte alcolica sarà evaporata aggiungete il brodo fino…

Miacce della Valsesia speck e toma

INGREDIENTI Per le miacce: 1 l di latte 2 Cc di panna 500 g di farina bianca sale q.b. olio di semi Per la farcitura: Toma di Piode Caseificio Alta VAlsesia Speck PROCEDIMENTO: 1- Setacciate la farina, aggiungete il sale e incorporate tutto poco a poco nel latte con panna precedentemente mescolati. Rimestate bene fino ad ottenere un composto liscio. 2- Ungete la padella con un po’ di olio di semi e preriscaldatela a fuoco medio. Con una mano tenete la padella e con l’altra versatevi un po’ di pastella: fate ruotare velocemente col polso la padella per far sì…

Tagliata di Fassona

INGREDIENTI: 600 g di Sottofiletto di Fassona piemontese 2 rametti di Rosmarino fresco 4 cucchiai di Olio extravergine di oliva Sale grosso Pepe PROCEDIMENTO: 1- In una ciotola mescolate l’olio con il pepe e insaporitelo con il rosmarino, quindi lasciatelo riposare fino al momento di servire la carne. 2- Togliete la carne dal frigo circa mezz’ora prima di cuocerla. Asciugatela bene con della carta assorbente. 3- Scaldate la piastra e portatela alla temperatura di circa 130-140°C, quindi adagiatevi la carne e fatela cuocere dai 3 ai 5 minuti per lato, a seconda della cottura desiderata. Nel girare la carne non…

Point of sale of

Prato Sesia (NO)

OPENING TIMES: Every day from 9.00 a.m. to 1.00 p.m. and from 3.00 p.m. to 7.30 p.m. – Open all day Saturday
Point of sale of

Fondotoce (VB)

OPENING TIMES: Every day from 9.00 a.m. to 1.00 p.m. and from 3.00 p.m. to 7.30 p.m. – Open all day Saturday
Fill in the form

Contact us for information



Address

Via Valsesia, 10, 28077 Prato Sesia NO

 

Phone

0163 851210

Address

Via 42 Martiri 153 – Verbania Fondotoce (VB)

 

Phone

0323 496003

Prato Sesia (NO)
Via Valsesia, 10
28077 Prato Sesia (NO)
Phone 0163 851210

Verbania Fondotoce (VB)
Via 42 Martiri 153
Verbania Fondotoce (VB)
Phone 0323 496003

Social

The largest local farmer’s market. From the producer to the consumer. Discover the authentic flavour of the food you eat!

Cooperativa Allafonte © 2019. All rights reserved. P.IVA 02462700028 - Design by I am - Privacy Policy - Cookie Policy